Ο μολυβένιος στρατιώτης

«Ο ΜΟΛΥΒΕΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ»
Άντερσεν Χανς Κρίστιαν
2008-2009
Φρυνίχου 14, Πλάκα
Σύγχρονο Ρεπερτόριο
Μετάφραση : Θεοδότου Άνδρη (και θεατρική διασκευή)
Σκηνοθεσία : Δεγαΐτης Δημήτρης
Σκηνικά : Μέξης Πάρης
Κοστούμια : Μέξης Πάρης
Μουσική : Τσέκος Νίκος
Χορογραφία : Τσολάκη Λία
Διανομή
Δημήτρης Βογιατζής, Κώστας Βελέντζας, Θοδωρής Αντωνιάδης, Παναγιώτης Σούλης, Αγγελική Μαρίνου, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, Μαργαρίτα Γερογιάννη, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Αλέξανδρος Πέρρος, Ορέστης Καρύδας.
Πρώτη παράσταση : Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008
έως Κυριακή 12 Απριλίου 2009

Την ημέρα των γενεθλίων του, ο μικρός Ντάνιελ παίρνει δώρο από τον πατέρα του μια βελούδινη κασετίνα με πέντε μολυβένια στρατιωτάκια. Ανάμεσα τους είναι και ένας στρατιώτης με ένα μόνο πόδι. Το αγόρι παίζει στο δωμάτιο του ενθουσιασμένο από τα καινούργια του παιχνίδια.
Η νύχτα διαδέχεται τη μέρα και ακριβώς τα μεσάνυχτα όλα τα παιχνίδια ζωντανεύουν! Εκείνη την ώρα, στη μεταμεσονύκτια χώρα του μυστηρίου, θα γνωριστούν και θα αγαπηθούν ο στρατιώτης της ιστορίας μας με μιαν όμορφη χάρτινη μπαλαρίνα..
Την αγάπη τους όμως θα ζηλέψει ένας πανούργος και μοχθηρός αρλεκίνος, που βάζει στόχο του να χωρίσει το ερωτευμένο ζευγάρι για πάντα. Την ώρα του παιχνιδιού σπρώχνει τον μολυβένιο στρατιώτη έξω από το ανοιχτό παράθυρο και από τότε τα ίχνη του χάνονται και ξεκινάει η μεγάλη περιπέτεια…
Το έργο μιλάει για τη μεγάλη δύναμη της αγάπης – και μας μαθαίνει πως η αγάπη είναι αυτή που τελικά ενώνει τους ανθρώπους για πάντα!


  • o-molybenios-stratiotis-1
  • o-molybenios-stratiotis-2