Αλαντίν – ένα μιούζικαλ για παιδιά

«ΑΛΑΝΤΙΝ-Ένα μιούζικαλ για παιδιά!»
2010-2011
Ένα παραμύθι από τις «Χίλιες και μια νύχτες» σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου

Περιοδεία σε δήμους της Αθήνας και σε άλλες πόλεις
Σύγχρονο Ρεπερτόριο
Σκηνοθεσία: Δεγαΐτης Δημήτρης
Σκηνικά: Μέξης Πάρις
Κοστούμια: Μέξης Πάρις-Καλογηροπούλου Εύη
Μουσική: Τσέκος Νίκος
Χορογραφία: Τσολάκη Λία
Φωτισμοί: Καπελώνης Κωστής
Διανομή

Κώστας Βελέντζας, Άνδρη Θεοδότου, Βασίλης Λέμπερος, Σαμψών Φύτρος, Ειρήνη Στρατηγοπούλου, Πέρρος Αλέξανδρος, Πάρις Θωμόπουλος, Γεράσιμος Σκαφίδας, Άλκηστις Πολυχρόνη, Μαρία Τζάνη

Πρώτη παράσταση: Σάββατο 25 Ιουνίου 2011
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, ώρα 21.00

 Μετά την πολύ θερμή υποδοχή του κοινού για δύο συνεχόμενες χρονιές, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζει την επιτυχημένη παράσταση «ΑΛΑΝΤΙΝ» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαϊτη, σε περιοδεία σε δήμους της Αθήνας και της Ελλάδας .

Η θεατρική διασκευή της Άνδρης Θεοδότου βασίζεται στις περιπέτειες του Αλαντίν, που είναι γνωστός σε όλους μας από το μεγάλο αραβικό παραμύθι «Χίλιες και μια νύχτες». Κυρίαρχο στοιχείο στο έργο είναι τα ζωντανά τραγούδια. Η μουσική του Νίκου Τσέκου, ειδικά γραμμένη για την παράσταση, έχει έντονη παρουσία σε όλο το έργο. Η ευρηματική σκηνοθεσία δίνει όπως πάντα έμφαση στον αυτοσχεδιασμό, με τον ιδιαίτερο και γνωστό γοητευτικό τρόπο προσέγγισης που έχουν οι παραστάσεις για παιδιά στο Θέατρο Τέχνης.

Στην παράσταση μεταφερόμαστε στη σαγηνευτική Βαγδάτη. Τα σκηνικά μεταμορφώνονται σε παλάτι του σουλτάνου, γίνονται παζάρια, αγορές και πιθάρια, μέχρι να φτάσουμε βαθιά μέσα σε μια σπηλιά! Η μουσική μαζί με τους φωτισμούς δημιουργούν εικόνες μιας παραμυθένιας ατμόσφαιρας! Και όταν εμφανίζονται τα τζίνι του παραμυθιού, τότε όλα μπορούν να συμβούν: Εκεί όπου όλοι οι ηθοποιοί μας ταξιδεύουν μαζί με τους χορούς και τα ζωντανά τραγούδια τους! Η παράσταση έχει μαγέψει μικρούς, αλλά και μεγάλους θεατές με την ζωντάνια και την ευρηματικότητά της!

Υπόθεση του έργου
Βαγδάτη, πολλά πολλά χρόνια πριν… Ο φτωχός, κατεργάρης αλλά καλόκαρδος Αλαντίν, στην προσπάθεια του να ξεφύγει από δύο φρουρούς που τον κυνηγούν, συναντά στο δρόμο του έναν άγνωστο άντρα που του παρουσιάζεται σαν Θείος του – αδελφός του μακαρίτη του πατέρα του. Αυτός όμως είναι ένας κακός μάγος, που σκοπό έχει να εκμεταλλευτεί την καλοσύνη του Αλαντίν για να αποκτήσει ένα μαγικό λυχνάρι που διαθέτει απίστευτη δύναμη. Όμως, το σχέδιό του αποτυγχάνει και ο Αλαντίν, αφού γίνει κάτοχος του λυχναριού, καταφέρνει με την εξυπνάδα και την ευστροφία του να παντρευτεί την όμορφη πριγκίπισσα Μπουντίρ Αλ Μπουντούρ και να γίνει πρίγκιπας της Βαγδάτης.

Το έργο μιλάει για την αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο, την αγάπη και το μίσος. Το δίκαιο είναι αυτό που τελικά θριαμβεύει – και μας διδάσκει ποσό σημαντικό είναι να προσπαθούμε να κάνουμε πάντα στη ζωή μας το σωστό.


  • alantin-ena-mioyzikal-gia-paidia-1
  • alantin-ena-mioyzikal-gia-paidia-2