Βαριέμαι

«ΒΑΡΙΕΜΑΙ»
Ταλεσνίκ Ρικάρντο
2010-2011
από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας
ΥΠΟΓΕΙΟ-Πεσμαζόγλου 5
Σύγχρονο Ρεπερτόριο
Μετάφραση: Χριστοδούλου Κατερίνα
Σκηνοθεσία: Πολυχρονοπούλου Κατερίνα
Σκηνικά: Χειρδάρης Ακης
Κοστούμια: Ροδίτη Μαρί
Χορογραφία: Μπουχάγιαρ Σωτήρης
Φωτισμοί: Τρύφωνας Ανδρέας
Μουσική επιμέλεια: Μπουχάγιαρ Σωτήρης
Διανομή
Γιάννης Κοτσαρίνης, Ερμίνα Γεράρδη, Νότα Δαρμανή, Κατερίνα Μηλιώτη, Ανδρέας Σκλαβουνάκος.
Πρώτη παράσταση: Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010
έως Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ένας νεαρός υπάλληλος ο Νέστορας Βινιάλε θα πέσει θύμα της εργασιακής βαρεμάρας και θα απουσιάσει από τη δουλειά του κατ’ εξακολούθησιν. Κι ενώ όλοι οι δικοί του άνθρωποι, η γυναίκα του, η μητέρα του θα νομίζουν πως κάτι έπαθε, εκείνος θα βρει την ευκαιρία να χαρεί τη ζωή του μακριά από το καθημερινό εργασιακό άγχος. Ο Νέστορας αυτές τις μέρες της ελευθερίας του θα αναθεωρήσει τη ζωή του και το μέλλον του.
Μια εύστοχη σύγχρονη σάτιρα του Ρικάρντο Ταλεσνίκ.
Ο Ρικάρντο Ταλεσνίκ (Ricardo Talesnik) γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες το 1935. Ξεκίνησε σπουδές σε αρκετές ειδικότητες• τις εγκατέλειψε όλες. Παράλληλα, άλλαξε πολλές δουλειές, όπως υπάλληλος σε πολυκατάστημα, μεταφορέας στην οικογενειακή επιχείρηση, μεσίτης και αρθρογράφος σε τοπική εφημερίδα, μέχρι το 1964, οπότε έγραψε το πρώτο του σενάριο για την τηλεόραση. Από τότε εργάστηκε ως επαγγελματίας ηθοποιός, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας. Έχει παντρευτεί τρεις φορές και έχει δύο παιδιά. Το 2002 πήρε το βραβείο «Gran Premio de Honor» για το σύνολο του έργου του. Έγινε διεθνώς γνωστός με τα έργα του: Βαριέμαι, Οι Γιαπωνέζοι δεν περιμένουν και Δεν χρωστάω 100 φορές.
Το Βαριέμαι έχει αποσπάσει το βραβείο καλύτερης θεατρικής κωμωδίας «Argentores», έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη και έχει μεταφραστεί και παρουσιαστεί σε περισσότερες από τριάντα χώρες.


  • bariemai-1
  • bariemai-2