Ο Έλεγχος του Διεθνούς Ταμείου

«Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΑΜΕΙΟΥ»
Ησαΐας Γ.Η
2010-2011
σε δραματουργική επεξεργασία Λέανδρου Πολενάκη
ΦΡΥΝΙΧΟΥ 14, Πλάκα
Σύγχρονο Ρεπερτόριο
Σκηνοθεσία: Καπελώνης Κωστής-Δεγαΐτης Δημήτρης
Μουσική: Χρονοπούλου Μαρίνα
Επιμέλεια σκηνικών: Σωτηρίου Κατερίνα
Επιμέλεια κοστουμιών: Σωτηρίου Κατερίνα
Επιμέλεια χορογραφίας: Τσίγκα Μαρίζα
Διανομή
Κώστας Βελέντζας, Δημήτρης Δεγαΐτης, Βασίλης Λέμπερος, Αναστασία Γεωργοπούλου, Αλέξανδρος Πέρρος, Βένια Σταματιάδη, Νικος-Ορέστης Χανιωτάκης, Αμαλία Καβάλη, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μαρία Τζάνη, Γιάννης Μίνως.

Πιάνο: Μαρίνα Χρονοπούλου
Ακορντεόν και σαξόφωνο: Γιάννης Μίνως
Κρουστά: Θοδωρής Δασκαλάκης
Πρώτη παράσταση: Τρίτη 8 Μαρτίου 2011 έως Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Το Θέατρο Τέχνης, εν μέσω κρίσης, ύφεσης και μνημονίου, παρουσιάζει το έργο «Ο Έλεγχος του Διεθνούς Ταμείου» του Γ.Η. Ησαΐα, μια κωμωδία μετ’ ασμάτων, σε δραματουργική επεξεργασία Λέανδρου Πολενάκη, που σατιρίζει τον ευρωπαϊκό έλεγχο επί της ελληνικής οικονομίας και τους ξένους δανειστές μας.

Μετά την ταπεινωτική ήττα του 1897 και τη χρεοκοπία της Ελλάδας, ο μεγαλοδανειστής του κυρ-Αποστόλη Σακάτη φέρνει από το εξωτερικό τους ελεγκτές του Διεθνούς Ταμείου, για να ελέγξουν τα οικονομικά του και να εκπονήσουν μελέτες (εν είδει μνημονίου), ώστε να δανείσουν τον καταχρεωμένο νοικοκύρη, για να μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνειά του. Όλα αυτά συμβαίνουν στην πικρή κωμωδία μετ’ ασμάτων του 1900, σε μια παράσταση που αντλεί τα υλικά της από τα λαϊκά θεάματα των μπουλουκιών και την πρώιμη Αθηναϊκή Επιθεώρηση.


  • o-elegxos-toy-diethnoys-tameioy-1
  • o-elegxos-toy-diethnoys-tameioy-2