Ασκήσεις για γερά γόνατα

8 ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑ-«ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΓΟΝΑΤΑ»
Φλουράκης Ανδρέας
2013-2014
ΥΠΟΓΕΙΟ, Πεσμαζόγλου 5
Σύγχρονο Ρεπερτόριο
Σκηνοθεσία: Μόσχος Γιάννης
Σκηνικά: Σωτηρίου Κατερίνα
Κοστούμια: Σωτηρίου Κατερίνα
Φωτισμοί: Καπελώνης Κωστής
Διανομή
(αλφαβητικά): Ανατολή Αθανασιάδου, Νέστορας Κοψιδάς, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Κώστας Σιλβέστρος

Κίνηση: Ανθή Θεοφιλίδου
Βοηθοί σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Καναβός, Μάρω Πέτλη
Πρώτη παράσταση: Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013
έως Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δευτέρα & Τρίτη, ώρα 21.00

«Ασκήσεις για γερά γόνατα» του Ανδρέα Φλουράκη και «Τον άυλο εσένα» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, είναι τα δύο επόμενα έργα, που θα παρουσιαστούν στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, από τις 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των «8 Σύγχρονων Ελληνικών Έργων». Τα δύο έργα θα παίζονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 εβδομάδες (έως την Τρίτη 28 Ιανουαρίου)

1. «Ασκήσεις για γερά γόνατα» του Ανδρέα Φλουράκη

Η διευθύντρια μιας εταιρείας, πιεσμένη από τη συμπεριφορά του έφηβου γιου της, αποφασίζει, στα υποτιθέμενα πλαίσια λιτότητας, να απολύσει έναν από τους δύο βοηθούς της. Οι δύο υπάλληλοι, ο καθένας με τον τρόπο του, θα φτάσουν μέχρι τα άκρα για να διατηρήσουν τις θέσεις τους. Όλοι μαζί θα μπουν σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και γερά γόνατα.

«Ασκήσεις Για Γερά Γόνατα» είναι ένα έργο που παρακολουθεί έναν αγώνα επιβίωσης μέχρι τελικής πτώσης. Σε έναν κόσμο, όπου το εθνικό γίνεται εθνικιστικό, το προσωπικό απομονωμένο, το νεανικό ευάλωτο και η έξοδος απ’ αυτό το πρόβλημα αποκτά ιδιότητες μεταφυσικές, καλούμαστε να γίνουμε μάρτυρες της βίας γύρω από έναν κυνικά ανήθικο εργασιακό χώρο. Υπάρχουν εναλλακτικές; Κι αν υπάρχουν μήπως είναι καλά κρυμμένες και για να τις βρούμε αρκεί απλώς να γονατίσουμε;

2. «Τον άυλο εσένα» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη

Ο Σολ, διαγωνιζόμενος για το σημαντικό και πολυπόθητο «Βραβείο του Καλλιτέχνη», πλευρίζει τον Μπορκ, που είναι μέλος της κριτικής επιτροπής. Ισχυρίζεται πως το έργο του (ένας κύβος στο εσωτερικό του οποίου προβάλλονται ακαθόριστες εικόνες) αξίζει αναμφισβήτητα να βραβευτεί. Ίσως ακόμα να διαθέτει μια μαγική ιδιότητα: οι εικόνες που θα δεις εκεί μέσα μοιάζουν να φωτογραφίζουν τα μύχια της ψυχής σου, τον άυλο εσένα. Ο Μπορκ καταγοητεύεται τόσο από το έργο, όσο κι από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, αλλά βρίσκεται δέσμιος ενός πολύπλοκου κανονισμού λειτουργίας, που επιβάλλει την ακύρωση της συμμετοχής του Σολ. Όσο η ώρα περνά, τόσο περισσότερο μπλέκεται ο ένας στα δίχτυα του άλλου.

Ώρες έναρξης:

«Ασκήσεις για γερά γόνατα»: 21.00 ακριβώς
Διάρκεια: 60΄ χωρίς διάλειμμα

«Τον άυλο εσένα»: 22.30 ακριβώς
Διάρκεια 60΄ χωρίς διάλειμμα


  • askiseis-gia-gera-gonata-1
  • askiseis-gia-gera-gonata-2
  • askiseis-gia-gera-gonata-3