Η Αριάδνη, η Εύα και ο Αρχιτυμπανιστής

«Η Αριάδνη, η Εύα και ο Αρχιτυμπανιστής»

2013-2014

Παιδική Σκηνή

ΥΠΟΓΕΙΟ, Πεσμαζόγλου 5

Σύγχρονο Ρεπερτόριο

Σκηνοθεσία: Καπελώνης Κωστής

Σκηνικά: Σωτηρίου Κατερίνα

Κοστούμια: Σωρτηρίου Κατερίνα

Χορογραφία: Στρατηγοπούλου Ειρήνη

Διανομή

Εύα Οικονόμου-Βαμβακά, Αριάδνη Καβαλιέρου και Γεράσιμος Σκαφίδας

Πρώτη παράσταση: Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν για πρώτη φορά φέτος και στo Υπόγειο, δίνει την δυνατότητα στα παιδιά – να δουν μια εναλλακτική παράσταση με μουσικο-κινητικό αυτοσχεδιασμό, γεμάτη χαρά και εκπλήξεις!

Εκτός από την παράσταση του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στο Θέατρο Τέχνης στη Φρυνίχου, ξεκινάει παράλληλα τον Νοέμβρη στο Θέατρο Τέχνης στην Πεσμαζόγλου «Η Αριάδνη, η Εύα και ο Αρχιτυμπανιστής».

Πρόκειται για μια παράσταση γεμάτη δημιουργικότητα και φαντασία σε διασκευή κειμένου και σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη. Μια παράσταση όπου οι ηθοποιοί χορεύουν, τραγουδούν, αυτοσχεδιάζουν και χρησιμοποιούν την έμπνευση τους, μαζί με απίστευτα κωμικά στοιχεία που θυμίζουν τσίρκο, παιδικό παιχνίδι και παίγνιο εξουσίας!

Η σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη, μέσα από τον μουσικο-κινητικό αυτοσχεδιασμό, δημιουργεί απολαυστικές εικόνες και θεαματικές καταστάσεις με την σωματική έκφραση των ηθοποιών, που ενθουσιάζουν και γοητεύουν πάντα τους μικρούς – αλλά και τους μεγάλους – θεατές. Στην παράσταση αυτή οι ηθοποιοί αυτοσχεδιάζουν μουσικά και τραγουδούν ζωντανά.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Δύο παιδιά, “κατοικούν” δίπλα-δίπλα σε δύο κουτιά. Παίζουν τα παιχνίδια τους, μαλώνουν, φιλιώνουν και κάνουν σχέδια. Ξαφνικά εμφανίζεται ένας κλέφτης φανφαρόνος αρχιτυμπανιστής. Με την ύπουλη συμπεριφορά του κερδίζει την εμπιστοσύνη των καλοπροαίρετων φίλων και τους φέρνει αντιμέτωπους, για να καταφέρει να κλέψει τα σπίτια τους! Εκείνα όμως, τελικά, καταφέρνουν να κάνουν ειρήνη με τη φιλία και την αγάπη τους – για να δημιουργήσουν μια σχέση ακόμα καλύτερη από πριν!

«Η Αριάδνη, η Εύα και ο Αρχιτυμπανιστής» είναι ένα γοητευτικό έργο με πολύ χιούμορ, έξυπνες ατάκες και τραγούδι, για τη χαρά της αλληλεγγύης και την ικανοποίηση τού να μοιράζεσαι. Μα, πάνω απ’ όλα, μας μιλάει για την αξία και τη δύναμη της αληθινής φιλίας.


  • i-ariadni-i-eya-kai-o-arxitympanistis-1
  • i-ariadni-i-eya-kai-o-arxitympanistis-2
  • i-ariadni-i-eya-kai-o-arxitympanistis-3
  • i-ariadni-i-eya-kai-o-arxitympanistis-4
  • i-ariadni-i-eya-kai-o-arxitympanistis-5