«Βασιλιάς Ληρ»
Σαίξπηρ Ουίλλιαμ
2013-2014
ΦΡΥΝΙΧΟΥ 14, Πλάκα
Σύγχρονο Ρεπερτόριο
Μετάφραση: Καψάλης Διονύσης
Σκηνοθεσία: Παπαγιάννης Γιάννης
Σκηνικά: Σύρμα Βασιλική
Κοστούμια: Σύρμα Βασιλική
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος σε συνεργασία με τους Θεμιστοκλή Παντελόπουλο & Φοίβο Παπαγιάννη
Φωτισμοί: Μάσχα Μελίνα
Διανομή
Χάρης Εμμανουήλ, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Δημήτρης Λιόλιος, Σωτήρης Τσακομίδης, Γιώργος Οικονόμου, Νικόλας Παπαγιάννης, Ελένη Βλάχου, Βασίλης Ζώης, Ηρώ Διαμάντη.
Στο ρόλο του Βασιλιά Ληρ ο Δημήτρης Παπαγιάννης.
Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Παπαγιάννης
Επιμέλεια κίνησης: Χριστιάνα Κοσιάρη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατριάννα Παντέλη, Ξανθή Ραυτοπούλου
Φωτογράφος: Jimi Drosinos
Πρώτη παράσταση: Παρασκευή 2 Μαΐου 2014
έως Κυριακή 1 Ιουνίου 2014
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο, ώρα 21.00
Κυριακή (εκτός 25/5), ώρα 20.00
Το «Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν» και ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός «ΑΣΤΥΘΕΑ» παρουσιάζουν την εμβληματική τραγωδία του Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ» στη σκηνή της οδού Φρυνίχου, από τις 2 Μαΐου μέχρι και τη 1 Ιουνίου 2014.
Με επίκεντρο τον τραγικό ήρωα και περιβάλλον τις σκοτεινές δολοπλοκίες που εξυφαίνονται χάριν της εξουσίας την οποία παραδίδει ο γερασμένος και μωρός βασιλιάς, η παράσταση εστιάζει στην εγκατάλειψη, τη μοναξιά και την «εξ αποκαλύψεως» συνειδητοποίηση από τους ήρωες των απλών, όχι όμως και αυτονόητων, αξιών – όπως η αγάπη και η ανθρώπινη φύση καθ’ αυτή.