Έναν φιδέ κι ακίνητος

8 ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΑ-«ΕΝΑΝ ΦΙΔΕ ΚΙ ΑΚΙΝΗΤΟΣ»
Σερέφας Σάκης
2013-2014
ΥΠΟΓΕΙΟ-Πεσμαζόγλου 5
Σύγχρονο Ρεπερτόριο

Σκηνοθεσία: Χατζόπουλος Νίκος
Σκηνικά: Σωτηρίου Κατερίνα
Κοστούμια: Σωτηρίου Κατερίνα
Μουσική: Μαριδάκης Λεωνίδας
Φωτισμοί: Καπελώνης Κωστής
Διανομή
Γρηγόρης Γαλάτης, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Ηλίας Ζερβός

Κίνηση: Ζωή Χατζηαντωνίου
από Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014
έως Τρίτη 20 Μαΐου 2014
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δευτέρα & Τρίτη, ώρα 21.00

 

Με τα έργα «Έναν φιδέ κι ακίνητος!» του Σάκη Σερέφα και «Να ζεις» του Γιάννη Δούμου ολοκληρώνεται η παρουσίαση των «8 Σύγχρονων Ελληνικών Έργων» στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Τα δύο έργα θα παίζονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 εβδομάδες (έως την Τρίτη 20 Μαΐου).

1. «Έναν φιδέ κι ακίνητος!» του Σάκη Σερέφα

Ένας συνταξιούχος αστυνόμος αφηγείται σε δύο φίλους του μία μυστηριώδη υπόθεση θανάτου την οποία κατάφερε να εξιχνιάσει. Πρόκειται για τον θάνατο ενός παθιασμένου αναγνώστη βιβλίων, τα οποία τελικά τον οδήγησαν στον χαμό. Όμως, ενώ η υπόθεση είναι πραγματικά συγκλονιστική, οι δύο φίλοι δεν φαίνεται να της δίνουν και πολύ σημασία. Τους απασχολούν άλλα πράγματα, πιο γήινα, όπως: Υπάρχουν φτηνά γεννόσημα πατάτας; Γιατί έκλεισε το ΕΚΕΒΙ; Πόσο κοστίζει ένα πιάτο πατάτες γιαχνί στο μαγέρικο στη Βαρβάκειο; Αληθεύει πως λόγω περικοπών στα σκηνικά, από δω και στο εξής το Εθνικό Θέατρο θα ανεβάζει έργα χωρίς καθόλου πόρτες αλλά τίγκα στα παράθυρα; Μια σατιρική ματιά πάνω στις αγωνίες των ανθρώπων που τραβάνε γερό ζόρι στα χρόνια της οικονομικής κρίσης μα δεν γονατίζουν. Ένα αυτοσαρκαστικό σχόλιο για την πόζα του θεάτρου στις μέρες μας.

2. «Να ζεις» του Γιάννη Δούμου

Μια συναισθηματική κωμωδία για την ύπαρξη Κάποτε επί σκηνής τέθηκε μία ερώτηση. Να ζεις ή να μη ζεις; Ποιός θα το έλεγε ότι αυτή η ερώτηση θα έμενε και θα πλανιόταν για αιώνες στον κόσμο. Ή στη σκηνή; Και πού αρχίζει ο κόσμος και πού τελειώνει η σκηνή; Και αν ζεις; Πώς ζεις; Αποφασίζεις να ζήσεις ή … ζεις; Έτσι; Και πώς ξέρεις ότι ζεις; Και οι άλλοι άνθρωποι; Πού είναι; Ο έρωτας; Τι είναι; Τι κάνεις με όλα αυτά τα περίεργα ερωτήματα; Μπορείς να βγεις από τη σκηνή; Και αν όλος ο κόσμος είναι η σκηνή; Υπάρχουν άλλοι έξω από το σκοτάδι; Μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο εκτός από το να ανακαλύψουμε ο ένας τον άλλον και να ζήσουμε; Ίσως όταν τα φώτα σβήσουν να χαθούμε. Αλλά ίσως απλώς να είμαστε φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων και η μικρή ζωή μας να περιτριγυρίζεται από ύπνο.

Ώρες έναρξης:

«Έναν φιδέ κι ακίνητος!»: 21.00
Διάρκεια: 50΄ χωρίς διάλειμμα

«Να ζεις»: 22.15
Διάρκεια: 60΄ χωρίς διάλειμμα


  • enan-fide-ki-akinitos-1
  • enan-fide-ki-akinitos-2