Πάθος / Pathos

«Πάθος / Pathos»
2014-2015
Θέατρο Τέχνης Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα (χάρτης)
Α’ μέρος:
Ο Κάρολος Κουν και το Γαλλικό Θέατρο
Παρουσίαση: Δηώ Καγγελάρη
Β’ μέρος:
Αποσπάσματα, σε μορφή αναλογίου, από κορυφαία κλασικά γαλλικά θεατρικά έργα με κύριο άξονα το ερωτικό πάθος.
Ερμηνεύουν (αλφαβητικά):
Γιάννης Δαμάλας, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Δομνίκη Μητροπούλου, Ιωάννα Μπιτούνη, Κωνσταντίνος Σιλβέστρος και Μαρία Τζάνη.
Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015
Ώρα Έναρξης 19.30
Γενική Είσοδος 6 €
Τηλέφωνο ταμείου: 2103228706
Προπώληση: http://www.viva.gr/

Μια βραδιά για το ερωτικό πάθος, αφιερωμένη στο Κλασικό Γαλλικό Θέατρο, με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας

Στις 16 Φεβρουαρίου το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζουν το «Πάθος / Pathos», στη σκηνή του Υπογείου. Μια βραδιά αφιερωμένη στο ερωτικό πάθος με κλασικά έργα της γαλλικής δραματουργίας, που αποτελείται από δύο μέρη.

Α' μέρος
Στο πρώτο μέρος, η θεατρολόγος Δηώ Καγγελάρη παρουσιάζει τη σχέση του Κάρολου Κουν με το Γαλλικό Θέατρο.
Β' μέρος
Στη συνέχεια, θα λάβει χώρα το δεύτερο μέρος, όπου σε μορφή αναλογίου θα διαβάσουν αποσπάσματα από κορυφαία κλασικά γαλλικά θεατρικά έργα με κύριο άξονα το ερωτικό πάθος οι Κάτια Γέρου, Χρήστος Λούλης, Μάνια Παπαδημητρίου, Ρένη Πιττακή, Αιμίλιος Χειλάκης και η προσκεκλημένη του Θεάτρου Τέχνης και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, Γαλλίδα ηθοποιός Marie-Armelle Deguy.

Ενδιάμεσα, παρουσιάζονται επί σκηνής, από τους μαθητές και απόφοιτους της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης σπουδαία έργα της γαλλικής δραματουργίας σε σκηνοθετική επιμέλεια της Θεοδώρας Καπράλου, επιλογή κειμένων της Έλενας Τριανταφυλλοπούλου και ζωντανή μουσική του Κωνσταντίνου Ευστρατίου.


  • pathos-01
  • pathos-01b