Πάνος Κοκκινιάς

Ο Πάνος Κοκκινιάς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται.

Στις σκηνοθετημένες φωτογραφίες του πραγματεύεται τη σχέση του ανθρώπου με τον κόσμο και με τον εαυτό́ του. Αναζητά τις εκφάνσεις του υπαρξιακού ερωτήματος μέσα στη σημερινή πραγματικότητα και το πώς αυτές μπορούν να καταγραφούν με φωτογραφικά μέσα. Επικεντρώνεται άλλοτε στη διάρρηξη της σχέσης του ανθρώπου με την καταγωγή του, τη φύση, κι άλλοτε στην αμηχανία του να κατανοήσει την προέλευση και την ταυτότητά του, μέσα στο ίδιο του το δημιούργημα, την πόλη.

Έχει εκθέσει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Παρίσι, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μαδρίτη, Μόναχο, Κάσσελ, Νέα Υόρκη, Σιγκαπούρη, Πεκίνο, κ.α.). Η τελευταία του ατομική έκθεση Stock Images (2019) ήταν ανάθεση του οργανισμού ΝΕΟΝ για το Έργο στην Πόλη. Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές της Ευρώπης και των Η.Π.Α.

Η δουλειά του έχει δημοσιευθεί σε ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις, μεταξύ των οποίων οι μονογραφίες του Here We Are που εκδόθηκε στις Η.Π.Α. με χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και Stock Images, έκδοση του Οργανισμού ΝΕΟΝ.

Σπούδασε φωτογραφία στο School of Visual Arts (BFA), στο Yale (MFA) και στο Derby School of Arts (PhD) με υποτροφίες του Yale School of Art, του Ιδρύματος Ωνάση και του Ι.K.Υ.

Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Φωτογραφίας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Twenty past Nine  

2011 

120 x 162 cm   Αρχειακή ψηφιακή εκτύπωση inkjet

Παραχώρηση: Πάνος Κοκκινιάς και Xippas Galleries

Evening Sun              

2004

120 x 183 cm Αρχειακή ψηφιακή εκτύπωση inkjet

Παραχώρηση: Πάνος Κοκκινιάς και Xippas Galleries

Περισσότερες πληροφορίες στον προσωπικό ιστότοπο του καλλιτέχνη https://www.panos-kokkinias.com/  και στο site της Xippas Galleries https://www.xippas.com/