ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το θέατρο ως εργαλείο δια βίου μάθησης

Το θέατρο, πέρα από την ανεπανάληπτη εμπειρία που μας προσφέρει μέσα από την παρακολούθηση μιας παράστασης, μπορεί να αξιοποιηθεί ως πολύτιμο εργαλείο προσωπικής αλλά και επαγγελματικής εξέλιξης για όλες τις ηλικίες καθώς διδάσκει την ομαδικότητα, τη συνεργασία, μας βοηθά να επικοινωνούμε και να εκφραζόμαστε καλύτερα, μας ταξιδεύει σε διαφορετικά πεδία γνώσης, είναι εργαλείο αυτογνωσίας και ανάπτυξης: μέσα από το θέατρο εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, ασκούμε και καλλιεργούμε το σώμα, τη φωνή, τη φαντασία, τη δημιουργικότητά μας αλλά και διδασκόμαστε τεχνικές που μπορεί να μας προετοιμάσουν καλύτερα για συνεντεύξεις, ομιλίες σε κοινό, παρουσιάσεις κτλ.

Το Θέατρο Τέχνης προτείνει μια σειρά πρωτότυπων εργαστηρίων, που απευθύνονται σε διαφορετικές ηλικίες και διάφορες επαγγελματικές ομάδες. Στόχος είναι η μύηση στην πρακτική αλλά και τη χαρά του θεάτρου, καθώς και η καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων και η απόκτηση γνώσης μέσα από τη θεατρική διαδικασία. Μέσα στο ίδιο πλαίσιο, το Θέατρο Τέχνης προτείνει μια σειρά από παραστάσεις και εκπαιδευτικές-βιωματικές δράσεις με θέμα αρχαίους και σύγχρονους μύθους.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε τέσσερις βασικές ενότητες. Να σημειωθεί ότι θα διαμορφώνεται και θα εμπλουτίζεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Α - Θεάτρο Τέχνης- "Φυτώριο"
Β - Θέατρο Τέχνης - "Για Ενήλικες"
Γ - Θέατρο Τέχνης- "Για επιχειρήσεις" (Πρόγραμμα Business)
Δ - Θέατρο Τέχνης- "Μύθος"

 

 

 

    ΑΘεάτρο Τέχνης- "Φυτώριο"

Εργαστήριο για μεγαλύτερα παιδιά και εφήβους (11-16 ετών)

Για πρώτη φορά, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν ανοίγει τις πόρτες της εκπαίδευσης σε μικρότερες ηλικίες, προτείνοντας ένα πρωτότυπο εργαστήριο που επιθυμεί να μυήσει εφήβους 11-16 ετών στις βασικές αρχές του θεάτρου και στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, της φαντασίας, της δημιουργικότητας. Ένα εργαστήριο που ευχόμαστε να αναδειχτεί σε φυτώριο νέων ταλέντων αλλά και νέων φίλων του θεάτρου.

Μεγαλύτερα παιδιά και έφηβοι, μέσα από τη χαρά του παιχνιδιού και της επικοινωνίας που είναι οι πυλώνες του θεατρικής διαδικασίας, επινοούν και ζωντανεύουν μια ιστορία χρησιμοποιώντας το σώμα και τη φωνή τους. Στόχος της δράσης μας, είναι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να έρθουν πιο κοντά στο θέατρο, να το γνωρίσουν και να το αγαπήσουν αλλά και να εκτονωθούν δημιουργικά μέσα από πρακτικές που τους βοηθούν να καλλιεργήσουν την εκφραστικότητα και την αυτοπεποίθησή τους.

Το εργαστήριο δίνει έμφαση στην κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό που αποτελούν τη δημιουργική βάση των παραστάσεων της Παιδικής Σκηνής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Διδάσκουν ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Δημήτρης Δεγαΐτης και η χορογράφος-καθηγήτρια χορού Μαρίζα Τσίγκα, σταθεροί συνεργάτες της Παιδικής Σκηνής αλλά και διδάσκοντες με πολυετή εμπειρία στην ιστορική Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1942 μέχρι σήμερα. Με την καθοδήγησή τους, τα παιδιά θα δημιουργήσουν από το μηδέν μια πρωτότυπη παράσταση με λίγο λόγο, πολλή φαντασία, μουσική, κίνηση και χορό.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο τέλος της χρονιάς στη σκηνή της Φρυνίχου 14.

Ταυτότητα δράσης

 • 14 Νοεμβρίου 2020 - 5 Ιουνίου 2021
 • Κάθε Σάββατο 11.30-14.00 
 • Μηνιαίο κόστος: 60 ευρώ
 • Χώρος: Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14, Πλακα

Πληροφορίες-εγγραφές: 210-3603941, Δευτέρα έως Παρασκευή 1μμ-5μμ ή στείλτε e-mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο draseis@theatro-technis.gr

Να σημειωθεί ότι στο Θέατρο Τέχνης εφαρμόζονται σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του Covid-19. Στις εγγραφές θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, καθώς λόγω των μέτρων, ο αριθμός των συμμετεχόντων επιβάλλεται να είναι περιορισμένος.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

 

DimitrisDegaitisBW

Διδάσκοντες

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΓΑΪΤΗΣ

Ηθοποιός-Σκηνοθέτης

Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης το 1994.
Συνεργάστηκε ως ηθοποιός με το Θέατρο Τέχνης στις εξής παραστάσεις: «Όρνιθες», «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, «Πέρσες» του ΑισχύλουΣκην. Κάρολος Κουν), «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», «Τρωάδες», «Άλκηστις» του Ευριπίδη, «Όπως σας Αρέσει», «Ριχάρδος ο Γ΄ » του Σαίξπηρ, «Οι Σοφολογιότατες» του Μολιέρου, «Το Παιχνίδι της Σφαγής» του Ε. ΙονέσκοΣκην. Γ. Λαζάνης), «Βάτραχοι», «Πλούτος» του Αριστοφάνη, Σκην. Μ. Κουγιουμτζής), «Αθήνα Μήλος Π.Χ. » του Αυγ. Φραγκούλη, «Ο Ελεγχος του Διεθνούς Ταμείου» του Γ. Ησαία, «Ο Μεγάλος Βασιλέας» Παραδοσιακό Παραμύθι, «Το Βαρελάκι με το Μέλι» του Λ. Ουστίνοφ, «Παραμύθι - Τρικύμιθι» Σαίξπηρ Σκην. Κ. Καπελώνης), «Αντιγόνη» του Ζ. ΑνούιγΣκην. Θ. Γράμψας), «Ένα Όνειρο » του ΣαίξπηρΣκην. Ν. Μαστοράκης), «Ο Φιλάργυρος » του Μολιέρου Σκην. Ε. Γαβριηλίδη), «Playmobil» του Π. ΜέντηΣκην. Π. Παπαδόπουλος). Με το Ανοιχτό Θέατρο του Γ. Μιχαηλίδη έπαιξε στις εξής παραστάσεις : «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, «Ορέστεια» του Αισχύλου, «Μάνα Κουράγιο» του Μπ. Μπρέχτ, «Η Κύρια με το Σκυλάκι» του Α. Τσέχωφ, «Βίβα Ασπασία», «Τελευταία Πράξη», «Μια Κωμωδία» του Ι. Καμπανέλλη Σκην. Γ. Μιχαηλίδης). Με το Εθνικό Θέατρο «Η Γειτονιά των Αγγέλων» του Ι. Καμπανέλλη σκην. Κ. Τσιάνος,  "Ο Βιος του Γαλιλαίου" του Μπ. Μπρεχτ σκην. Β. Θεοδωρόπουλος, με την Θεατρική Διαδρομή «Ειρήνη» του Αριστοφάνη σκην. Π. Φιλιππίδη), με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων «Φιλοκτήτης» του ΣοφοκλήΣκην. Π. Παπαδόπουλος), με την Εταιρία Θεατρικοί Διάλογοι «Σφήκες» του Αριστοφάνη σκην. Τ. Χρυσικάκος, Κ. Καπελώνης.), με το Θέατρο Ακροπόλ «Η Αγία Ιώαννα των Σφαγίων» του Μπ. Μπρέχτ, σκην. Ν. Μαστοράκης), με τα Αθηναϊκά Θέατρα «Οι Ηλίθιοι» του Ν. Σάιμον, με το Θέατρο Μεταξουργείο «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Ε. Ντε Φίλιππο, σκην. Γ. Διαμαντόπουλος), με το Φεστιβάλ Αθηνών «Πατρολογήματα» του Ν. Γκόγκολ, σκην. Γ. Μπέζος),  με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών  "Τα παιδιά της Χορωδίας" σκην. Φ. Ευαγγελινός, με το  Θέατρο Gazarte  "Η Κυρία της Νύχτας" του Γ. Μαρή σκην. Φ. Λύτρας  και με το Θέατρο Ελληνικός Κόσμος "Νίκη " του Χ. Χωμενίδη σκην. Σ. Φασουλής. 
Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης με τον Γ. Μιχαηλίδη στην παράσταση «Μια Κωμωδία» με τον Ε. Γαβριηλίδη στον «Φιλάργυρο» και με τον Θ. Γράμψα στην «Αντιγόνη» και στο παραμύθι «Η Βασίλισσα του Χιονιού».
Από το 2001 έχει σκηνοθετήσει της εξής παραστάσεις για το θέατρο: «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» του Κ. Γκολντόνι, «Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων» του Σαίξπηρ, «Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ρ. Βιτράκ, «Ο Έλεγχος του Διεθνούς Ταμείου» του Γ. Ησαϊα, «Το Τέλος του Καλοκαιριού», και «Bedtime Stories» του Γ. Ηλιόπουλου, «Το Άνθος του Καλοκαιριού» της Δ. Μιχαηλίδου, «Ηρακλής ή Αληθινή Ιστορία» της Α. Θεοδότου, «Η Ροδή και το Χρυσό Βεργί» Ηπειρώτικο Παραμύθι, «Το Παραμύθι με τα τέσσερα καπέλα» του Π. Πάντσιεφ, «Ραπουνζέλ» των Α. Γκρίμ, «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» του Χ. Κ. Άντερσεν, «Αλαντίν» άγνωστου άραβα συγγραφέα, «Πινόκιο» του Κ. Κολόντι, «Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, Μια Ζωή σαν Παραμύθι» του Άντρεσεν, «Πετρόσουπα» Παραδοσιακό παραμύθι, «Το Φάντασμα του Κάντερβιλ» του Οσκ. Ουάιλντ, "Οι Φανταστικές Ιστορίες του Βαρώνου Μυνχάουζεν" του Γκότφριντ Άουγκουστ Μπύργκερ - "Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι" του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ  και "Ο Μικρός Πρίγκιπας" του Αντουάν Σεντ Εξυπερύ σε όπερα για παιδιά.
Στην τηλεόραση συμμετείχε στις τηλεοπτικές σειρές «Η Συκοφαντία του αίματος», Σκην. Κ. Αριστόπουλου, ΕΤ1) και «Οι Ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα», Σκην. Ν. Κρητικού), ALPHA).
Από το 2005 διδάσκει το μάθημα του Αυτοσχεδιασμού στην Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

  

marizatsingaBWΜΑΡΙΖΑ ΤΣΙΓΚΑ

Χορογράφος-Κσθηγήτρια χορού

Γεννήθηκε στην Karlshrue της Γερμανίας, το 1963. Πτυχιούχος 1987 της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, τμήμα Ιστορικό – Αρχαιολογικό, 1981-82: Δραματική Σχολή Βεάκη, 1982-85: Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Μάγιας Σοφού- κάτοχος του Κρατικού διπλώματος Καθηγήτριας Χορού, 1988-89: Σχολή Χορού Alvin Ailey στη Ν. Υόρκη των Η.Π.Α. Από το 2008 έως σήμερα διδάσκει κίνηση στην Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.  Έχει χορογραφήσει παραστάσεις για το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν , το Εθνικό Θέατρο,   το Θέατρο «Τόπος Αλλού», το Θέατρο «Μιχάλης Κακογιάννης», το  Θέατρο «Αργώ», το Θέατρο «104», το Θέατρο του Νέου Κόσμου και άλλα. Από το 2000 έως το 2004 ήταν μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Χορς. (Sidney 2000, Salt Lake City 2002, Aθήνα 2004, Torino 2006). Από το 1995 έως το 2004 ήταν μέλος της ομάδας «Xορικά» της Ζουζούς Νικολούδη. Το1997 συνεργάστηκε με το «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν » στην παραγωγή της αναβίωσης της ιστορικής παράστασης «Όρνιθες» Αριστοφάνη (Κουν, Χατζηδάκις, Τσαρούχης, Νικολούδη) με την ομάδα «Χορικά» της Ζουζούς Νικολούδη, Θέατρο Επιδαύρου και τετράμηνη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, 1992-1995: Μέλος της Ομάδας Σύγχρονου Χορού της Μαριλένας Καρέτα, 1987 : Συμμετοχή στην Χορευτική Ομάδα «Ανάλια» της Μαίρης Τσούτη, 1985 : Γ’ Βραβείο Χορογραφίας με την Παραγωγή της «Παρασκευή 13 με Πανσέληνο» (Α' χορογραφικός διαγωνισμός στην Ελλάδα)

 

 

 

 

Β - Θέατρο Τέχνης -  "Για Ενήλικες"

 

Εργαστήρια για ενήλικες που επιθυμούν να εκφραστούν μέσα από το θέατρο

Στόχος του εργαστηρίων είναι η χαρά της δημιουργίας, της επικοινωνίας, της συλλογικότητας και της έκφρασης μέσα από τη θεατρική διαδικασία. Έχουν ως αφορμή ένα θεατρικό κείμενο ή ένα λογοτεχνικό έργο και επικεντρώνονται πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Τα εργαστήρια θα διαμορφώνονται και θα εμπλουτίζονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Πρώτο εργαστήριο

 «Πηνελόπες και Πηνελοπιάδες» : Μια αφορμή για να εξερευνήσουμε την "οδύσσεια" κάθε γυναίκας

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θέατρο Τέχνης για όλους» που εγκαινιάζει με τη νέα θεατρική σεζόν 2020-21, καλεί γυναίκες κάθε ηλικίας και επαγγέλματος να λάβουν μέρος σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο θεατρικής έκφρασης με θέμα τη γυναίκα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Η «Πηνελοπιάδα», το διήγημα της πολυβραβευμένης Μάργκαρετ Άτγουντ  («Η ιστορία της Θεραπαινίδας», «Διαθήκες» Booker 2019 κ.ά.) που αφηγείται μια «άλλη οδύσσεια», αυτή της Πηνελόπης, γίνεται η αφορμή και το όχημα για ένα συναρπαστικό ταξίδι που θα οδηγήσει στην αφήγηση της οδύσσειας κάθε γυναίκας. Του χτες αλλά και του σήμερα. 

Οι ενδιαφερόμενες δε χρειάζονται να έχουν καμία προηγούμενη θεατρική εμπειρία. Ζητούμενο εδώ δεν είναι η εμπειρία, ούτε οι ικανότητες ή το ταλέντο, αλλά η λαχτάρα για ουσιαστική επικοινωνία, γνώση και έκφραση μέσα από το θέατρο. Γιατί το θέατρο είναι παρηγοριά, εκτόνωση, απελευθέρωση ειδικά όταν θίγει ζητήματα που καθορίζουν την ύπαρξή μας . 

Η ομάδα που θα δημιουργηθεί, θα διδαχθεί βασικές αρχές του θεάτρου, θα διαβάσει, θα αναλύσει και θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από το κείμενο της Άτγουντ, αλλά κυρίως θα μοιραστεί και άλλες ιστορίες για άλλες γυναίκες, ιστορίες αληθινές ή επινοημένες, σύγχρονες ή μυθικές, ιστορίες που μιλούν για τους ρόλους που αποδίδονται στις γυναίκες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, για τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες εκπαιδεύονται να είναι καλές, υπομονετικές, πιστές, ευχάριστες, φρόνιμες. Γιατί ακόμα και σήμερα, οι γυναίκες μαθαίνουν να είναι «Πηνελόπες» και «Ιφιγένειες» και όχι «Ελένες», «Μήδειες» ή «Κλυταιμνήστρες». 

Επιπλέον, οι συμμετέχουσες στο εργαστήριο θα προσκληθούν μετά το πέρας των συναντήσεων-μαθημάτων, να παρακολουθήσουν πρόβες της παράστασης που σχεδιάζεται να ανέβει στο Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη τον Μάρτιο 2021.

 • 1 Νοεμβρίου-6 Δεκεμβρίου 2020
 • Σύνολο 20 ώρες
 • 3 ώρες κάθε Κυριακή, ώρα 5.30-8.30 και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 5.30-10.30
 • Συνολικό κόστος: 300 ευρώ
 • Χώρος: Θέατρο Τέχνης - Φρυνίχου 14, Πλάκα

Πληροφορίες-εγγραφές: 210-3603941, Δευτέρα έως Παρασκευή 1μμ-5μμ ή στείλτε e-mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο draseis@theatro-technis.gr

Να σημειωθεί ότι στο Θέατρο Τέχνης εφαρμόζονται σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του Covid-19. Στις εγγραφές θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, καθώς λόγω των μέτρων, ο αριθμός των συμμετεχόντων επιβάλλεται να είναι περιορισμένος.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

 

 

marianakalbari1

Διδάσκουσα

ΜΑΡΙΑΝΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ

Σκηνοθέτις – Θεατρική Συγγραφέας – Ηθοποιός- Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν

Απόφοιτος της δραματικής σχολής του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ –ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ και του Πανεπιστημίου της ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ (PARIS IV-SORBONNE, φιλολογία και επικοινωνία). Στο Παρίσι σπούδασε επίσης υποκριτική στο Atelier du Théâtre des Cinquante  (Ανδρέας ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ) και υποκριτική-σκηνοθεσία στο CHARPENTIER ART STUDIO. 

 Έχει συνεργαστεί με το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ, το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ και ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, το ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, το ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ και με τα θέατρα: OLVIO, ΑΡΓΩ, BIOS, ΡΟΕΣ κ.ά., σκηνοθετώντας θεατρικά έργα (Ευριπίδη, Τσέχωφ, Μολιέρου, Μαριβώ, Χόρβατ, Ζενέ, Μάμετ, Στάιν, Ρίτσου, Μπάρτλετ κ.ά.) αλλά και μουσικά έργα (Μοντεβέρντι, Όφφενμπαχ, Χαίντελ, Κυπουργού, Γωγιού κ.ά.) .

Έχει γράψει θεατρικά έργα («Αλμανάκ»-με το οποίο έλαβε διάκριση στο Eurodram-«Βιομαγεία», «Νέο αίμα», «Μια ανάσα ακόμα» κ.ά.), θεατρικά έργα για παιδιά («Μια φορά κι ένα λεπτό» κ.α.), έχει κάνει πολλές μεταφράσεις θεατρικών έργων (από γαλλικά και αγγλικά)  και θεατρικές διασκευές διηγημάτων που έχουν ανέβει σε δική της σκηνοθεσία αλλά και σε σκηνοθεσία άλλων από το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ, το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, το Κ.Θ.Β.Ε. κ.ά. 

Ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ, το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ και ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, τον ΤΕΧΝΟΧΩΡΟ-ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΜΑ, το ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ κ.ά. Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες του Δ. Αθανίτη και της Λ. Ρικάκη. Η ταινία «Αίμα» του Δ. Καραναστάση είναι βασισμένη στο θεατρικό της έργο «Νέο αίμα». 

Έχει διδάξει υποκριτική και πρακτική θέατρου στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,στη Σχολή ΜΩΡΑΙΤΗ και στη δραματική σχολή ΠΡΑΞΗ ΕΠΤΑ. Επίσης έχει διδάξει εισαγωγή στο αρχαίο δράμα και δραματοποίηση λογοτεχνικών κειμένων στο ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ.

Διδάσκει υποκριτική στη Δραματική Σχολή του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ-ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ από το 2005 και μελοδραματική στο ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ από το 2015.

Είναι καλλιτεχνική διευθύντρια του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ -ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ από το Σεπτέμβριο του 2014.

 

 

 

 

 

Γ - Θέατρο Τέχνης- "Για επιχειρήσεις" (Πρόγραμμα Business)

 

Εργαστήρια σχεδιασμένα ειδικά για τις ανάγκες επαγγελματιών και επιχειρήσεων

Εργαστήρια που στοχεύουν στην καλλιέργεια της επικοινωνίας, του πνεύματος ομαδικότητας και των εκφραστικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Τα εργαστήρια θα διαμορφώνονται και θα εμπλουτίζονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πρώτο εργαστήριο (6-8 Νοεμβρίου)

Βασικές αρχές επικοινωνίας

Μέσα από τεχνικές, ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων και αυτοσχεδιασμούς, οι συμμετέχοντες εξοικειώνονται καταρχάς με την έκθεσή τους σε κοινό. Μαθαίνουν τη γλώσσα του σώματος, τους κώδικες της πειθούς, τη στοχευμένη και ουσιαστική απεύθυνση στο κοινό. Ασκούνται στην σωστή  και «ζωντανή» ανάγνωση κειμένων, μαθαίνουν πώς να δώσουν μια «καλή» συνέντευξη διεκδικώντας μια θέση εργασίας, πώς να κάνουν ενδιαφέρουσα την παρουσίαση ενός θέματος, πώς να κεντρίσουν και να διατηρήσουν αμείωτη την προσοχή του ακροατή ή του κοινού τους. Με λίγα λόγια, μαθαίνουν πώς το θέατρο μπορεί να τους βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες.  

 • Παρασκευή 6 Νοεμβρίου (5μμ-8μμ), Σάββατο 7 Νοεμβρίου (5μμ-8μμ), Κυριακή 8 Νοεμβρίου (2-5μμ)
 • Σύνολο 9 ώρες
 • Κόστος 120 ευρώ·
 • Χώρος: Θέατρο Τέχνης - Φρυνίχου 14, Πλάκα

Διδάσκουσες:

  ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ  , ΜΑΡΙΖΑ ΤΣΙΓΚΑ 

Για ιδιώτες: πληροφορίες-εγγραφές στο 210-3603941, Δευτέρα έως Παρασκευή 1μμ-5μμ ή στείλτε e-mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο draseis@theatro-technis.gr

Για εταιρίες: μπορείτε να λάβετε μέρος στο προγραμματισμένο εργαστήριο ή να ζητήσετε να προγραμματιστεί ειδικά για την εταιρία σας εργαστήριο σε χρόνο και τόπο επιλογής σας (στο θέατρο ή στην έδρα της εταιρίας σας). Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-3603941, Δευτέρα έως Παρασκευή 1μμ-5μμ ή στείλτε e-mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο draseis@theatro-technis.gr

Να σημειωθεί ότι στο Θέατρο Τέχνης εφαρμόζονται σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του Covid-19. Στις εγγραφές θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, καθώς λόγω των μέτρων, ο αριθμός των συμμετεχόντων επιβάλλεται να είναι περιορισμένος.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

 

Δεύτερο εργαστήριο (5-6 Δεκεμβρίου)

Κατασκευάζοντας εταιρική δημοσιότητα μέσα από τον Πολιτισμό

Εργαστήριο που στοχεύει στην εκμάθηση σύγχρονων και επιδραστικών εργαλείων για τη δημιουργία δημοσιότητας μέσα από την επικοινωνιακή προβολή της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που βασίζεται σε δράσεις πολιτισμού.
Το εργαστήριο επιδιώκει να εξηγήσει με επάρκεια και μέσα από συγκεκριμένες μεθόδους και παραδείγματα το πόσο συμφέρουσα και πολύτιμη είναι για την προβολή και την επικοινωνία μια εταιρείας η ισχυρή ένταξη των πολιτιστικών δράσεων στην ομπρέλα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της.
Επικεντρώνοντας σε εργαλεία εργασίας, οπτικοακουστικές αναφορές και τεχνικές επικοινωνίας, το εργαστήριο προσφέρει στους ενδιαφερόμενους τα κατάλληλα εμπειρικά και πρακτικά κλειδιά για να κατανοήσουν το πώς επιτυγχάνεται μια υψηλού μεγέθους - ποιότητας και ταυτόχρονα χαμηλού κόστους δημοσιότητα στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας για την επιχείρησή τους, επενδύοντας σε δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που έχουν ως βάση τους τον πολιτισμό.
Ο τρόπος που δύναται να ταυτιστεί μια επιχείρηση με ένα έργο τέχνης, έναν καλλιτέχνη, μια καλλιτεχνική δράση ή έναν καλλιτεχνικό θεσμό/οργανισμό στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, επιφέρει αμέσως μια ισχυρή μετατροπή στο παραγόμενο προϊόν της εταιρείας, όπως αυτό θα εκλαμβάνεται από τα media και θα προσλαμβάνεται από το κοινό. Επικοινωνιακά αυτή η εταιρεία/επιχείρηση από τη στιγμή που διευρύνει το φάσμα της εταιρικής της ευθύνης προς τα προϊόντα της τέχνης, παράγει και ίδια με έναν τρόπο πολιτισμό. Η χειρονομία της να εντάξει στην εταιρική της ευθύνη δράσεις πολιτισμού, είναι πολιτισμός. Τι σημαίνει αυτό για τη δημόσια εικόνα της; Πως κατασκευάζεται αυτή η εικόνα; Ποιος ο ρόλος σε αυτό των reference groups (ομάδων αναφοράς) και των «significant others» (σημαντικών άλλων) που διαμορφώνουν/οδηγούν τις τάσεις; Ποιες στρατηγικές αναπτύσσουμε, ποια εμπόδια συναντάμε και πόσο σημαντικές είναι οι έννοιες «ταυτότητα» και «αισθητική» σε αυτή τη προσπάθεια; Και πως ακριβώς επιτυγχάνεται η win-win συνθήκη για τις εταιρείες και τους καλλιτεχνικούς οργανισμούς;

 • Σάββατο 5 Δεκεμβρίου: 4-7μμ, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 4-7μμ
 • Σύνολο 90 ευρώ
 • Χώρος: Θέατρο Τέχνης - Φρυνίχου 14, Πλάκα

Διδάσκων:

   ΑΡΗΣ ΑΣΠΡΟΥΛΗΣasporulis photo

   Ο Άρης Ασπρούλης είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ κοινωνιολογίας στο Πάντειο     Πανεπιστήμιο με αντικείμενο την Κοινωνιολογία της Εργασίας, αριστούχος       Κοινωνιολογός, κάτοχος μεταπτυχιακής ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη         Κοινωνική Πολιτική και θεατρικός συγγραφέας. Από το 2006 εργάζεται ως     publicist στο ελληνικό θέατρο και τον πολιτισμό, δημιουργώντας τη δημόσια     εικόνα καλλιτεχνικών δράσεων, προσώπων και θεσμών, μέσα από έναν       επικοινωνιακό σχεδιασμό που λειτουργεί ως προέκταση του έργου τέχνης, του καλλιτέχνη ή του οργανισμού που προβάλλεται, με υψηλή αισθητική συνέπεια και εξειδικευμένη αντιμετώπιση βάσει της ιδιαιτερότητας που απαιτεί η εκάστοτε καλλιτεχνική πρόταση. Έχει συνεργαστεί με το Ελληνικό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το Εθνικό Θέατρο, τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την εταιρεία παραγωγής «Λυκόφως» και με τους περισσότερος θεατρικούς χώρους της Αθήνας. Επίσης, έχει συνεργαστεί με κεντρικούς θεατρικούς θεσμούς της Περιφέρειας (όπως το Φεστιβάλ Φιλίππων, το Φεστιβάλ Νάξου, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης κ.ά.), σημαντικούς θεατρικούς θεσμούς του εξωτερικού (όπως το The Tank της Νέας Υόρκης, το Roehampton University στο Λονδίνο και το World Wide Lab) και σημαντικές διεθνείς καλλιτεχνικές προσωπικότητες (όπως η Μόνικα Μπελούτσι).  Ως κοινωνιολόγος έχει συμμετάσχει από το 2002 έως σήμερα σε ερευνητικά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και του Κέντρου Κοινωνικής Μορφολογίας & Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΚΜΟΚΟΠ). Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε ακαδημαϊκά συνέδρια στην Ελλάδα και την Αγγλία (Πανεπιστήμια Νιούκαστλ και Ντάραμ) και έχει δημοσιεύσει στα επιστημονικά περιοδικά «Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών» και «Επιστημονική Θεώρηση: Κοινωνική Συνοχή & Ανάπτυξη». Ως θεατρικός συγγραφέας έχει γράψει μαζί με την Ιόλη Ανδρεάδη δέκα θεατρικά έργα από το 2015 έως σήμερα. Από το 2014 διατελεί Διευθυντής Επικοινωνίας και Προβολής στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

Για ιδιώτες: πληροφορίες-εγγραφές στο 210-3603941, Δευτέρα έως Παρασκευή 1μμ-5μμ ή στείλτε e-mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο draseis@theatro-technis.gr

Για εταιρίες: μπορείτε να λάβετε μέρος στο προγραμματισμένο εργαστήριο ή να ζητήσετε να προγραμματιστεί ειδικά για την εταιρία σας εργαστήριο σε χρόνο και τόπο επιλογής σας (στο θέατρο ή στην έδρα της εταιρίας σας). Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-3603941, Δευτέρα έως Παρασκευή 1μμ-5μμ ή στείλτε e-mail εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο draseis@theatro-technis.gr

Να σημειωθεί ότι στο Θέατρο Τέχνης εφαρμόζονται σχολαστικά όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του Covid-19. Στις εγγραφές θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, καθώς λόγω των μέτρων, ο αριθμός των συμμετεχόντων επιβάλλεται να είναι περιορισμένος.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

 

 

 

 

 Δ - Θέατρο Τέχνης- "Μύθος"

 

Εκθέσεις, εκπαιδευτικά-πολιτιστικά προγράμματα, εργαστήρια, παραστάσεις, δρώμενα που "ξεναγούν" τον θεατή στην ιστορία του Θεάτρου Τέχνης αλλά και στην πολιτιστική μας κληρονομιά και που μπορεί να παρουσιάζονται τόσο στην ελληνική όσο και στην αγγλική γλώσσα.

Κατά τη σεζόν 2020-21, οι δράσεις μας εμπνέονται από την Ελληνική Μυθολογία και την Επανάσταση του 1821. Όλες οι πολιτιστικές δράσεις θα διαμορφώνονται και θα εμπλουτίζονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Πρώτη δράση:  «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ» (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2020)

ΡΕΒΕΤΙΚΟ

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν προτείνει μια πρωτότυπη παράσταση ειδικά σχεδιασμένη για να πραγματοποιείται σε ανοιχτούς, θεατρικούς ή μη, χώρους. Τα ξεκαρδιστικά κείμενα του Τσιφόρου    από την «Ελληνική μυθολογία» ζωντανεύουν με πολλή ζωντανή, ρεμπέτικη μουσική και τραγούδια.

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην πρώτη παρουσίαση της στο πλαίσιο της δράσης «Όλη η Ελλάδα, ένας πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και λαμβάνοντας υπ΄όψιν τη μεγαλύτερη ασφάλεια που παρέχει ένας ανοιχτός χώρος υπό το φόβο της διασποράς του ιού, προτείνουμε η παράσταση να παρουσιάζεται υπό το φως της ημέρας σε ανοιχτούς χώρους, όταν φυσικά το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, την ίδια εποχή του χρόνου και τις ίδιες ώρες της ημέρας που παρουσιάζονταν οι παραστάσεις κατά την αρχαιότητα.

Πρόκειται για μια παράσταση με πολύ χιούμορ που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

 Αν ενδιαφέρεστε να προσκαλέσετε ή να φιλοξενήσετε την παράσταση σε ανοιχτό χώρο  (θεατρικό ή μη) επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-3222760, ώρες 10.00-13.00 ή στείλτε e-mail με πρόσκληση ενδιαφέροντος στο production@theatro-technis.gr

Το «Ρεμπέτικο αρχαιοελληνικό συμπόσιο» πρωτοπαρουσιάστηκε στη Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του Θεάτρου Τέχνης με την Εθνική Λυρική Σκηνή και της δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε αρχαιολογικούς χώρους "Όλη η Ελλάδα, ένας πολιτισμός" 

oliielladapolitismos

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

 

Περίληψη

Μια ρεμπέτικη κομπανία ζωντανεύει την αρχαία ελληνική μυθολογία όπως την ξανα-έγραψε η πολιτική και χιουμοριστική πένα του Νίκου Τσιφόρου. Η κοσμογονία, οι μάχες με τους ρέμπελους Τιτάνες και τα κουτσαβάκια τους Ολύμπιους θεούς, τα νυχτοπερπατήματα του Διός και η οργή της Ήρας που την κατατρώει η ζήλια, ο Προμηθέας ο φιλάνθρωπος, η σχέση του με την ΔΕΗ και η επανάσταση του ενάντια στους μεγάλους... 

Τα αιώνια προβλήματα των πάνω και οι καημοί των κάτω. Ένας κόσμος βουτηγμένος στην αδικία απ’ την προϊστορία έως το σήμερα. Και στην άκρη του κάδρου ο κακομοίρης, ο μεροκαματιάρης, το κορόιδο ο ανθρωπάκος, που σηκώνει μια ζωή στις πλάτες του τα χρέη των θεών (παλιών και νέων) και δεν τολμάει να βγάλει κιχ, μην και τον κατακεραυνώσουν. 

 

Σκηνοθετικό σημείωμα

Τα κείμενα του Νίκου Τσιφόρου σε μαγεύουν. Ξεκινάς να δουλεύεις πάνω τους και τελικά ξεχνιέσαι και καταλήγεις να τα διαβάζεις σαν παιδί. Ένας κόσμος με μυθικούς ήρωες και ιστορίες από την αρχαιότητα, γραμμένες με τόση μαεστρία και αγάπη για τον άνθρωπο, γεμάτες εικόνες από τα γεννοφάσκια του σύμπαντος που έρχονται σαν δροσερός άνεμος στην φαντασία και την ξεσηκώνουν. Όλα ειπωμένα σε μια γλώσσα απλή, μια ρεμπέτικη, μάγκικη διάλεκτο που δεν φαίνεται καθόλου «φορεμένη» πάνω στην αρχαία ελληνική μυθολογία, αντιθέτως, ταιριάζει απόλυτα και ενώνει όλη την ελληνική ιστορία και την κάνει να φαίνεται σαν μια στιγμή. Σε τι διαφέρουν οι βόμβες κοβαλτίου από τους κεραυνούς του Δια και σε τι ο φουκαράς του τότε με τον φουκαρά του σήμερα; Στην παράσταση, η ρεμπέτικη κομπανία μας με τα όργανα της, παίζει ζωντανά παλιές ρεμπέτικες μουσικές, τραγουδά και αφηγείται.

 

Ταυτότητα παράστασης

 •  Κείμενο: Νίκος Τσιφόρος
 • Σκηνοθεσία - διασκευή: Βασίλης Μαυρογεωργίου
 • Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Μαραμαθάς
 • Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Φουντούκος
 • Eπιμέλεια κίνησης: Πάρης Μαντόπουλος
 • Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης
 • Παίζουν (αλφαβητικά): Παυλίνα Ζάχρα, Μιχάλης Κουτσκουδής, Πέτρος Μάλαμας, Ιωάννα Μαυρέα, Μαριλένα Μόσχου, Σωτήρης Τσακομίδης, Γιώργος Φουντούκος