Ο Ποπολάρος - Ένα podcast- συζήτηση για τον «Ποπολάρο» του Ξενόπουλου, λίγο πριν ξεκινήσουν οι πρόβες

Ταυτότητα παράστασης:

Θεατρική διασκευή Έλσα Ανδριανού

Σκηνοθεσία-μουσική Θοδωρής Αμπαζής

Σκηνικά-κοστούμια Ελένη Μανωλοπούλου

Φωτισμοί Αλέκος Αναστασίου

Βοηθός σκηνοθέτη Ελεάνα Τσίχλη

Παίζουν αλφαβητικά: Νίκος Αλεξίου, Παντελής Δεντάκης, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Γιάννης Καράμπαμπας, Δανάη Σαριδάκη

 

 thumbnail

Η θεατρολόγος-δραματολόγος Έλσα Ανδριανού και ο σκηνοθέτης-μουσικός Θοδωρής Αμπαζής, στενοί συνεργάτες εδώ και πολλά χρόνια, κουβεντιάζουν με αφοπλιστική αμεσότητα για τον «Ποπολάρο» του Γρηγορίου Ξενόπουλου που θα ανεβάσουν στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης- Φρυνίχου, το 2021. Μιλούν για το έργο, τον συγγραφέα, την εποχή. Οι ήρωες του έργου, τα κίνητρά τους, η πορεία τους, καθώς και μια σειρά από δραματουργικά, κοινωνικό-πολιτικά αλλά και ιστορικά στοιχεία μας βάζουν στο κλίμα της παράστασης που πρόκειται να γεννηθεί από το κείμενο που δραματοποίησε η Έλσα Ανδριανού και θα σκηνοθετήσει ο Θοδωρής Αμπαζής μέσα στους επόμενους μήνες. Και νιώθουμε σα να ξεκινάμε μαζί τους πρόβες…

Eπεισόδιο διαθέσιμο από Κυριακή 22 Νοεμβρίου

«Ο Ποπολάρος» του Γρηγορίου Ξενόπουλου, έχει προγραμματιστεί να ανέβει στη σκηνή της Φρυνίχου τέλη Ιανουαρίου του 2021. 

Η παράσταση είναι συμπαραγωγή με την ομάδα ΟΠΕRA και επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. 
 

 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ιδρύθηκε το 1942 και έχει θέσει ως στόχους του την ανάδειξη και καθιέρωση νέων ελλήνων συγγραφέων, τη δημιουργία «Σχολής» με δικό της «ύφος» για την κατάκτηση της θεατρικής τέχνης, τη γνωριμία και συνεπώς την επικοινωνία του ελληνικού κοινού με τους μεγάλους ξένους κλασικούς και σύγχρονους συγγραφείς, την ερμηνεία του Αρχαίου Δράματος και, από τότε μέχρι σήμερα, υπηρετεί και πραγματώνει αδιάλειπτα τους αρχικούς στόχους του. Έχουμε να κάνουμε όχι απλά με ένα γεγονός αλλά με ένα ιστορικό γεγονός.

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ


           

 

Ευχαριστίες

Το Θέατρο Τέχνης ευχαριστεί θερμά τον Γιάννη Ανδρέου, μέλος της εταιρείας του Θεάτρου Τέχνης, για τη χορηγία του στην δημιουργία και λειτουργία της παρούσας ιστοσελίδας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

logo

 

Ελληνική Εταιρεία Θεάτρου

: Πεσμαζόγλου 5, 10564 Αθήνα

: 2103222760

: info@theatro-technis.gr