24 Δεκεμβρίου - "Χρόνια Πολλά με Έλληνες Ποιητές" - Η Μάνια Παπαδημητρίου διαβάζει Τάσο Λειβαδίτη

 

christmas card

Από την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν θα σας εύχεται καθημερινά:

«Χρόνια πολλά με Έλληνες ποιητές»

 

Καθ΄όλη τη διάρκεια αυτής της αλλιώτικης εορταστικής περιόδου που εγκαινιάζει μια επετειακή χρονιά για την Ελλάδα, ένας διαφορετικός καλλιτέχνης-συνεργάτης της φετινής σεζόν του Θεάτρου Τέχνης, θα διαβάζει με το δικό του τρόπο, ένα επιλεγμένο ποίημα-σχόλιο πάνω στις γιορτινές μέρες.

Μεγάλοι Έλληνες ποιητές των 200 τελευταίων χρόνων όπως οι: Σολωμός, Καβάφης, Σουρής, Παλαμάς, Βάρναλης, Καρυωτάκης, Βρεττάκος, Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος, Λειβαδίτης, Σαχτούρης, Καρούζος, Αναγνωστάκης, Μόντης, Βαρβέρης, Δημουλά, Γκόρπας… έγραψαν για δικά τους περασμένα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιές.Για δικές τους λύπες, σκέψεις, εικόνες, ευχές…

Σήμερα, καλλιτέχνες του Θεάτρου Τέχνης με όπλο τη φωνή τους και την κάμερα του τηλεφώνου τους, μας μεταφέρουν μέσα από μικρά videos τη δική τους αίσθηση για αυτά τα ποιήματα. Τη δική τους αίσθηση για τις φετινές γιορτές…

Συνδεθείτε καθημερινά με την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Θεάτρου Τέχνης και ανακαλύψτε ποιος Έλληνας ποιητής και ποιος καλλιτέχνης θα σας δώσουν με το δικό τους τρόπο την ευχή και τη σκέψη της ημέρας!

 

«Χρόνια πολλά με Έλληνες ποιητές», 24 Δεκεμβρίου 2020

Μάνια Παπαδημητρίου: Τάσου Λειβαδίτη «Παραμονή Χριστουγέννων» (Μακρόνησος-1950)
Η Μάνια Παπαδημητρίου προετοιμάζει σε συνεργασία με τον Μάνθο Σαντοριναίο την πρωτότυπη θεατρική παράσταση - εικονική πραγματικότητα - εικαστική εγκατάσταση ψηφιακών αρχείων: «Βοηθώντας την Επανάσταση, στηρίζοντας τη δημιουργία Ελληνικού κράτους. Από τις άγνωστες ιστορίες του 1821». Η παράσταση, που χρηματοδοτείται από το ΕΛΙΔΕΚ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, προγραμματίζεται να ανέβει το 2021 στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση, στη σκηνή της Φρυνίχου.