Κυριακή 27 Δεκεμβρίου -"Χρόνια Πολλά με Έλληνες Ποιητές" - Ο Θανάσης Δόβρης διαβάζει Γεώργιο Σουρή

 

christmas card

Από την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν θα σας εύχεται καθημερινά:

«Χρόνια πολλά με Έλληνες ποιητές»

 

Καθ΄όλη τη διάρκεια αυτής της αλλιώτικης εορταστικής περιόδου που εγκαινιάζει μια επετειακή χρονιά για την Ελλάδα, ένας διαφορετικός καλλιτέχνης-συνεργάτης της φετινής σεζόν του Θεάτρου Τέχνης, θα διαβάζει με το δικό του τρόπο, ένα επιλεγμένο ποίημα-σχόλιο πάνω στις γιορτινές μέρες.

Μεγάλοι Έλληνες ποιητές των 200 τελευταίων χρόνων όπως οι: Σολωμός, Καβάφης, Σουρής, Παλαμάς, Βάρναλης, Καρυωτάκης, Βρεττάκος, Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος, Λειβαδίτης, Σαχτούρης, Καρούζος, Αναγνωστάκης, Μόντης, Βαρβέρης, Δημουλά, Γκόρπας… έγραψαν για δικά τους περασμένα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιές.Για δικές τους λύπες, σκέψεις, εικόνες, ευχές…

Σήμερα, καλλιτέχνες του Θεάτρου Τέχνης με όπλο τη φωνή τους και την κάμερα του τηλεφώνου τους, μας μεταφέρουν μέσα από μικρά videos τη δική τους αίσθηση για αυτά τα ποιήματα. Τη δική τους αίσθηση για τις φετινές γιορτές…

Συνδεθείτε καθημερινά με την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Θεάτρου Τέχνης και ανακαλύψτε ποιος Έλληνας ποιητής και ποιος καλλιτέχνης θα σας δώσουν με το δικό τους τρόπο την ευχή και τη σκέψη της ημέρας!

 

«Χρόνια πολλά με Έλληνες ποιητές», 27 Δεκεμβρίου 2020

Θανάσης Δόβρης-Γεώργιου Σουρή «Χριστούγεννα» (1887)

Ο Θανάσης Δόβρης παίζει στο audio (ακουστικό) έργο «Αυτοί που κοιτούν» του Βασίλη Μαυρογεωργίου, που είναι διαθέσιμο στa podcasts του Θεάτρου Τέχνης . 

Παράλληλα σχεδιάζει να σκηνοθετήσει τον «Μάκμπεθ» του Σαίξπηρ. Η παράσταση προγραμματίζεται να ανέβει το 2021 στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.