ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ-ΤΕΧΝΗ και ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΚΗΝΗ

ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ

 

Δευτέρα 15/4 στις 19.30-Φρυνίχου
 
«ΤΕΧΝΗ και ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ»

 

Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η πρώτη εκδήλωση της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ για την Τεχνητή Νοημοσύνη με τίτλο Τεχνητή Νοημοσύνη- «θαυμαστός καινούριος κόσμος» έρχεται στη σκηνή της Φρυνίχου 14 του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν την Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 19.30, μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα: Τέχνη και Τεχνητή νοημοσύνη.

ENI 0084Προσκεκλημένοι είναι συγγραφείς και καλλιτέχνες που είτε χρησιμοποίησαν ή πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τεχνητή νοημοσύνη στην διαδικασία δημιουργίας του έργου τους, είτε το έργο τους μιλά με άμεσο ή έμμεσο τρόπο για την τεχνητή νοημοσύνη. Τη συναρπαστική συζήτηση για τη σχέση της τέχνης με την τεχνητή νοημοσύνη θα ανοίξουν (αλφαβητικά) οι: Άννα Κοντολέων (συγγραφέας-θεατρολόγος), Βασίλης Μαυρογεωργίου (θεατρικός συγγραφέας-σκηνοθέτης-ηθοποιός), Γιολάντα Μαρκοπούλου (σκηνοθέτις-παραγωγός στο θέατρο και τον κινηματογράφο), Μάνθος Σαντοριναίος ( καλλιτέχνης των νέων μέσων, ομότιμος καθηγητής Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, καλλιτεχνικός διευθυντής Κέντρου για τον Ψηφιακό Πολιτισμό «Φούρνος»), Φαίδων Ταμβακάκης (συγγραφέας). Για το μεγάλο ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων που σχετίζονται με το θέμα θα μιλήσει η νομικός Έλλη Ρούσσου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της «Ανοιχτής Σκηνής», το νέο πρωτότυπο πρόγραμμα γνώσης, διαλόγου και δημιουργίας του Θεάτρου Τέχνης, που δίνει τη δυνατότητα σε επιστήμη και τέχνη να συναντηθούν πάνω στη σκηνή αλλά και με το κοινό, με αφορμή ζητήματα που απασχολούν έντονα την εποχή μας.

ENI 0108Η αρχή έγινε με τη θεματική «Κλιματική κρίση: η ζωή μας αλλάζει» όπου με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τρεις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2023.

Την Τρίτη 9 Απριλίου στις 19.30 εγκαινιάστηκε ο θεματικός κύκλος «Τεχνητή Νοημοσύνη», δίνοντας το λόγο σε δύο πολύ σημαντικούς επιστήμονες

τον Ηρακλή Βογιατζή και τον Μανώλη Πατηνιώτη που μας έδωσαν δύο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες σχετικά με τους φόβους, τις προοπτικές, τα ηθικά και φιλοσοφικά ζητήματα που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη. Τις ομιλίες των καθηγητών ακολούθησε μια συναρπαστική συζήτηση με το κοινό, ενώ οι ηθοποιοί Μαρία Κουρή και Μενέλαος Κυπαρίσσης διάβασαν κείμενα του Χάξλεϋ και του Λεμ.

 

Οι εκδηλώσεις της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ» πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη της DIAGEO & JOHNNY WALKER.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

ENI 0116Επιμέλεια επιστημονικού προγράμματος «Ανοιχτής Σκηνής»: Καλή Παγουλάτου-Κυπαρίσση.

Σχεδιασμός προγράμματος: Μαριάννα Κάλμπαρη

Διεύθυνση παραγωγής εκδηλώσεων «Ανοιχτής Σκηνής»: Δημήτρης Μαγγίνας

 

Φωτογραφίες: Ελευθερία Νικολαΐδου