Το Θέατρο Τέχνης αποχαιρετά με θλίψη τον σπουδαίο ηθοποιό Γιάννη Φέρτη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών

 

Το Θέατρο Τέχνης αποχαιρετά με θλίψη τον σπουδαίο ηθοποιό Γιάννη Φέρτη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης το 1959, σκηνοθετήθηκε σε σπουδαία έργα από τον δάσκαλό του Κάρολο Κουν κατά την περίοδο 1959-1960 (πρώτη εμφάνιση το 1959 δευτεροετής ακόμη σπουδαστής στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης με την Ηλικία της νύχτας του Ιάκωβου Καμπανέλλη, μετά Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι του Τέννεσση Ουίλλιαμς, Νέα πρόσωπα - Το κούτσουρο του Νάνου Βαλαωρίτη, Γυάλινος κόσμος του Τέννεσση Ουίλλιαμς, Όρνιθες του Αριστοφάνη 1959,1960, Ιώβ του Άρτσιμπαλντ Μακ Λης, Ευριδίκη του Ζαν Ανούιγ, Το γλυκό πουλί της νιότης του Τέννεσση Ουίλλιαμς.)

Στη συνέχεια Κορώνα ή γράμματα του Καρόλου Κουν σε επιμέλεια Μίμη Κουγιουμτζή το 1990, Οιδίπους επί Κολωνώ του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή το 2002, Προσωπική Συμφωνία του Ρόναλντ Χάργουντ το 2003, Ο ύμνος στους θεούς ας πάει - μουσικές και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι για τον Κάρολο Κουν στο Θέατρο Τέχνης με μαθητές της Σχολής - το 2004, Το πορτραίτο του Όσκαρ Ουάιλντ του Μάικλ Μακλιάμορ το 2004, Επιστροφή του Τζόζεφ Κόνραντ σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καραγιαννοπούλου το 2007, Ο δρόμος περνά από μέσα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου το 2011.  

Διακρίθηκε για τις ερμηνείες του όχι μόνο στο θέατρο, αλλά και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Η τελευταία του εμφάνιση στο Θέατρο Τέχνης ήταν το 2012 στην παράσταση Ο Πατέρας του Αυγούστου Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ. Θα τον θυμόμαστε πάντα για το ήθος, την γενναιοδωρία, την καλοσύνη την ανθρωπιά, και την ευγένειά του.