ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΡΑ!

ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ

 

«ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΡΑ!»

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΙΟΥ-ΥΠΟΓΕΙΟ

Ώρα έναρξης 19.00

 

 

dramatourgiatora 01Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥΝ, σε συνέχεια των πολύ επιτυχημένων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τη φετινή περίοδο στο πλαίσιο της

«ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ» με θεματικές την κλιματική κρίση και την τεχνητή νοημοσύνη, ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις της φετινής χρονιάς, με την «ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΡΑ!»,

μια μεγάλη εκδήλωση αφιερωμένη στη σύγχρονη δραματουργία που εμπνέεται από θεματικές της εποχής μας.

Νέοι και νέες δραματουργοί και καθηγητές/τριες και μέντορές τους θα πάρουν

το λόγο στη σκηνή του Υπογείου την Δευτέρα 27 Μαίου στις 7μμ, παρουσιάζοντας αποσπάσματα θεατρικών έργων που γράφτηκαν ή γράφονται αυτή τη στιγμή με έμπνευση απολύτως σύγχρονες θεματικές: τεχνητή νοημοσύνη, κλιματική κρίση, queer και φεμινιστικά έργα.

Η επιλογή των κειμένων αποσπάσματα των οποίων θα παρουσιαστούν από τους ίδιους τους συγγραφείς τους, έγινε από το Θέατρο Τέχνης σε συνεργασία με τους/τις (αλφαβητικά): Βασίλη Μαυρογεωργίου, Αγγελική Σπυροπούλου, Ανδρέα Φλουράκη.

 

Πιο αναλυτικά:

dramatourgiatora 05Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, θεατρικός συγγραφέας-σκηνοθέτης-ηθοποιός, θα δώσει το λόγο στους συγγραφείς Έφη Ρευματά, Βασιλική Ασίκογλου, Γιώργο Σύρμα και Μάνο Κουνουγάκη και τα κείμενα που έγραψαν στο πλαίσιο της του μαθήματος δημιουργικής γραφής που δίδαξε ο ίδιος στο Μεταπτυχιακό της Θεατρολογίας, κατεύθυνση συγγραφή-μετάφραση στο ΕΚΠΑ.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημιουργική γραφή, Θέατρο και Πολιτιστικές Βιομηχανίες» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» πρωτόλεια δείγματα γραφής νέων συγγραφέων που έχουν δημιουργηθεί στα εργαστήρια θεατρικής γραφής και δραματουργίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, υπό την καθοδήγηση θεατρικών συγγραφέων και δραματολόγων. Τα κείμενα που παρουσιάζονται επέλεξε η

Αγγελική Σπυροπούλου, καθηγήτρια Νεότερης Ευρωπαϊκής Λογοτεχνίας και Θεωρίας στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κυρίως μέσα από το εργαστήριο του συγγραφέα Άκη Δήμου, με κριτήριο την επικαιρότητα της θεματολογίας του, η οποία εδώ επικεντρώνεται στην queer σεξουαλικότητα και τη γυναικεία φωνή σε σύγχρονες νεανικές σχέσεις.

dramatourgiatora 03Ο θεατρικός συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης θα δώσει το λόγο στη συγγραφική oμάδα Scene+ αποτελούμενη από τους συγγραφείς Μαρία Αθήνη, Κωνσταντίνο Αμανατίδη, Μαρία Αμέντα, Χρήστο Ασωνίτη, Θεώνη Δέδε, Φανή Μυρωνάκη, Σοφία Παπούλια, Δώρα Τσόγια, Βάσια Τραμπούλη κ.α. που θα παρουσιάσει σε αναλόγιο τα «Κωμικά Αντικείμενα», μια σύνθεση από μονόπρακτα ή αποσπάσματα από μεγαλύτερα έργα που δημιούργησαν οι συγγραφείς με την καθοδήγηση του.  

Το Θέατρο Τέχνης θα συστήσει τέλος τα έργα σύγχρονης θεματολογίας των θεατρικών συγγραφέων (αλφαβητικά) :Χρυσάνθη Αυλωνίτη, Ταξιάρχη Δεληγιάννη/ Βασίλη Τσιουβάρα, Κωνσταντίνου Ευστρατίου.

Συντονισμός εκδήλωσης-προγράμματος (αλφαβητικά) : Δημήτρης Μαγγίνας, Μαριάννα Κάλμπαρη, Κατερίνα Μαούτσου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ώρα έναρξης 19.00

ΤΟ πρόγραμμα ‘ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΡΑ’ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του ΥΠΠΟ.

eldim

Οι φωτογραφίες είναι της Ελευθερίας Νικολαΐδου, από την τελευταία εκδήλωση της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη.

dramatourgiatora 04 dramatourgiatora 02 dramatourgiatora 06